Trä- eller stenhus? Det här är en fråga som sysselsätter många som har beslutat sig för att bygga ett egnahemshus. Redan då man börjar fundera på att bygga ett hem åt sig kan den här frågan dyka upp. För oss är svaret lätt. Därför att vi redan i decennier byggt trähus som är både unika och av hög kvalitet. Vi kan även presentera flera orsaker som för vår åsikt.

Trä- eller stenhus ur materialhänseende

Trä är en förnybar naturresurs och egentligen det enda byggnadsmaterial som är helt förnybart. Vi kan således se trähus som ett ekologiskt val. Vi på Teri-Hus tar annars också i beaktande miljön. I vår huselementtillverkning använder vi oss så långt som möjligt av finländskt, miljövänligt och förnybart material.

Sten upplevs ofta som ett kallt och hårt material. Däremot är trä ett varmt och levande material, som ofta används i mysiga interiörer.

Konstruktionsmässigt sett trä- eller stenhus

Trähus och stenhus skiljer sig naturligt från varandra även konstruktionsmässigt sett. I Finland har vi en verkligt lång tradition av att bygga trähus. Detta betyder att vi under decennier lärt oss att tillverka allt bättre trähus. Det är också en märkbar skillnad i byggkostnaderna. Det är nämligen billigare att bygga trähus jämfört med stenhus. Träelement är betydligt lättare än stenmaterial. Det är relativt enkelt att frakta de lätta träelementen till tomten. Det är också skillnad i tillverkningstiden av trä- och stenhus. I trähus kan fönster och dörrar monteras färdigt redan vid fabriken. Detta garanterar en tät konstruktion och påskyndar hela byggnadsprocessen. Trähus är framförallt snabbare att montera än stenhus. Därtill är det lättare att göra ändringar i efterskott, förutsatt att man inte ändrar på de bärande väggarna.

Byggandet av trähus

Trähus eller stenhus? ditt beslut

Vi påstår inte att vi presenterat den absoluta sanningen utan varje byggprojekt är säkert på sitt sätt speciellt och olika projekt kan inte direkt jämföras på samma sätt. Dessutom finns det säkert också många olika faktorer på vilket sätt man poängterar skillnaderna mellan trähus kontra stenhus samt för- och nackdelar. Förhoppningsvis hjälper den här snabba översikten lite för att utreda trähusets goda sidor. Slutligen kan konstateras, att vid egnahems husbygge i Finland används mest trä som byggnadsmaterial. Då du bestämmer dig för ett trähus så kom ihåg att Teri-Hus byggs av förstklassigt material med fri design, således ett mycket bra val. Vi kan garantera, att Teri-Hus med 40 års erfarenhet av hand tillverkade element med noggrannhet och precision, bevarar sitt värde i decennier.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier