Bygg med Kombo-element om du vill ha massiva träytor och jämnare inomhusklimat i ditt hem. Du kan kombinera dem med Teri-Hus traditionella stomelement för att skapa en härlig träkänsla – till ett rimligt pris. Välj det element som passar bäst för olika utrymmen. Vi hjälper dig kombinera rätt!

 

 

Massivt trä är ett fantastiskt byggmaterial när det används på rätt sätt. Kombo-element med CLT är ett prisvärt alternativ för den som vill ha mer trä i sitt hem, och dra maximal nytta av träets goda inverkan på inomhusluften. Så fort elementen är på plats är också träytan inne i huset så gott som klar. Väggarna behöver varken spacklas eller målas, det räcker att ytbehandla dem så att träets naturliga egenskaper bevaras. 

Kombo-element - Teri-Hus

Vad är CLT?

  • Förkortningen CLT står för Cross Laminated Timber. CLT-tekniken för massivt trä är en avancerad teknik för träbearbetning.
  • En CLT-skiva består av korslimmat trä i tre, fem eller sju lager. Den har en stabil struktur, är lufttät och isolerande.
  • Genom att bygga i trä binder man koldioxid effektivt. Korslimmat trä stabiliserar luftfuktigheten och temperaturen i ett rum, vilket gör inomhusluften jämnare.
  • CLT kan användas i alla bärande och synliga konstruktioner.
  • Med skivor i massivt trä går det att bygga mycket exakt. Det ger möjlighet att bygga på ett kostnadseffektivt och kvalitativt sätt.

Kombo-element är resultatet av ett gott samarbete

Teri-Hus har i samarbete med Jake Bygg utvecklat ett Kombo-element med CLT, där vi utnyttjar träets goda egenskaper att uppta och avge fukt. Vi kan leverera Kombo-elementen i samma färdighetsgrad som våra traditionella stomelement, med fönster, smygar och foder på plats. Du kan välja att bygga hela huset av Kombo-element, eller kombinera båda typer av element för att skapa en prisvärd lösning. CLT-skivorna till våra Kombo-element beställer vi från den finländska tillverkaren Crosslam.

 

 

 

 

Skapa en bra kombo

I våtutrymmen där väggarna ska vara fuktbeständiga och i rum där det ska fällas in stora fönster i väggarna är det knappast lönsamt att välja CLT, där är traditionella stomelement troligen ett bättre alternativ. Om du vill satsa på träkänsla och jämnare inomhusklimat är det oftast vettigast att kombinera traditionella stomelement och Kombo-element. Hör av dig så hjälper vi dig bygga en bra kombo!

Bilder: Crosslam

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier