Bygg med Kombo-element om du vill ha massiva träytor och jämnare inomhusklimat i ditt hem. Du kan kombinera dem med Teri-Hus traditionella stomelement för att skapa en härlig träkänsla – till ett rimligt pris. Välj det element som passar bäst för olika utrymmen. Vi hjälper dig kombinera rätt!

 

 

Massivt trä är ett fantastiskt byggmaterial när det används på rätt sätt. Kombo-element med CLT är ett prisvärt alternativ för den som vill ha mer trä i sitt hem, och dra maximal nytta av träets goda inverkan på inomhusluften. Så fort elementen är på plats är också träytan inne i huset så gott som klar. Väggarna behöver varken spacklas eller målas, det räcker att ytbehandla dem så att träets naturliga egenskaper bevaras. 

Kombo-element - Teri-Hus

Vad är CLT?

  • Förkortningen CLT står för Cross Laminated Timber. CLT-tekniken för massivt trä är en avancerad teknik för träbearbetning.
  • En CLT-skiva består av korslimmat trä i tre, fem eller sju lager. Den har en stabil struktur, är lufttät och isolerande.
  • Genom att bygga i trä binder man koldioxid effektivt. Korslimmat trä stabiliserar luftfuktigheten och temperaturen i ett rum, vilket gör inomhusluften jämnare.
  • CLT kan användas i alla bärande och synliga konstruktioner.
  • Med skivor i massivt trä går det att bygga mycket exakt. Det ger möjlighet att bygga på ett kostnadseffektivt och kvalitativt sätt.