Ett egnahemshus totalkostnad består av många olika faktorer. Tomt och olika arbetsskeden påverkar slutpriset samt även huspaketets färdighetsgrad. Det är viktigt att förstå vad huspaketet innehåller så att man kan budgetera rätt, vilket gör det lättare att uppnå sin dröm om ett eget hus.

Pris på huset

Ett hus kan prismässigt variera ganska mycket beroende på olika faktorer. Huset kan tillverkas i lösvirke, levereras som en storelement leverans eller levereras helt inflyttningsklart/nyckelfärdigt.

HUSETS SLUTPRIS BEROENDE PÅ TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Ett hus rest i lösvirke är en förmånlig lösning om man har kunskap och möjlighet att utföra byggarbetet själv. Vid en storelementleverans så får man huset levererat enligt överenskommelse till önskad färdighetsgrad, och kan på så vis påverka priset hos olika återstående arbetsskeden med att fråga offert på dem, eller alternativt göra jobbet själv. Ett nyckelfärdigt hus levereras helt inflyttningsklart till ett fast pris utan kundens möjlighet att annat än mycket minimalt påverka varken utförande, innehåll eller material.

PRIS PÅ EGNAHEMSHUS

Priset på ett egnahemshus påverkas av många olika faktorer, till exempel utav vilket material som huset tillverkas i och hur färdigt huset är vid leveransen. När man beslutat om de prispåverkande faktorerna görs sedan en kostnadsberäkning av egnahemshuset, vilken uppskattar kostnader och helhetspriset. Läs mer under ”pris på huset” och ”kostnadsberäkning”.

KOSTNADSBERÄKNING AV ETT EGNAHEMSHUS

En kostnadsberäkning, dvs en kalkyl av kommande kostnader och uppskattning av helhetspriset för huspaketet kan utfärdas av antingen husfabriken, den av kunden anlitade planeringsbyrån, huvudplaneraren eller den för bygget ansvarige mästaren. En kostnadsberäkning görs upp i ett tidigt skede när tillräckligt med information samlats ihop. Den kan utfärdas tex. för finansiering/bygglån.

En kostnadsberäkning som är uppgjord i ett tidigt skede kan förstås påverkas av sådana saker som tex. extra arbete med jordbyggnadsarbeten/grunden, eller val av inredningsmaterial.

TIPS VID JÄMFÖRELSE AV HUSPAKET

Allt flera egnahemshusbyggare besluter att förverkliga sina husdrömmar med ett huspaket. Det finns många orsaker till detta. Framförallt är det relativt bekymmerslöst. Samtidigt är det ett tryggt sätt att bygga sitt hus på. Huspaket är framtidens hem vars uppbyggnad baseras på välgjorda, fabrikstillverkade element och välbeprövade konstruktionslösningar. Dessutom beviljar husfabriken garanti på elementen som de tillverkar.

Det allra svåraste är kanske att besluta sig för vilken av alla offerter man skall välja. Vi gick in för att lista några saker du bör uppmärksamma innan du gör det avgörande beslutet.

För att göra det lättare för dig som beställare, har vi gjort en detaljerad lista på vad som ingår i våra inredningsklara enplans-modeller. Där finns plats att jämföra olika hustillverkare och där får du tips på vad du som beställare kan fråga efter.

Läs mera

Tillbaka till Att bygga hus

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier