Flexibla storelement för byggföretag

Vi planerar och tillverkar de storelement som våra kunder behöver. Med våra färdiga element blir ditt byggprojekt snabbt väderskyddat och arbetet kan fortsätta på insidan. Teri-Hus är en erfaren och flexibel samarbetspartner som håller vad vi lovar.

Varför välja Teri-Hus?

Flexibilitet

En välgjord konstruktionsplanering ger goda förutsättningar för effektivt byggande och ett hållbart slutresultat. Ta hjälp av våra erfarna planerare redan i projektets inledningsfas. Vi ryggar inte för utmaningar!

Hållbar kvalitet

Alla Teri-Hus är CE-märkta i sin helhet, både när det gäller material och arbetsskeden. Vi bygger i trä med noga utvalt material av högsta kvalitet. Våra konstruktioner är genomtänkta och välbeprövade. Det vi bygger håller i generationer.

Miljövänligt byggande

För oss är det en självklarhet att bygga med inhemskt naturmaterial och undvika spill, det har vi gjort i över 40 år. Fortsättningsvis väljer vi inhemskt material så långt det är möjligt, och tar hänsyn till hur miljövänliga och återvinningsbara materialen är. Vi tar vara på det som finns nära.

 

Fördelen med storelement

Att få upp en väderskyddad stomme kan vara en rejäl utmaning i större byggprojekt. Det ska gå snabbt och därför blir det ofta ett resurskrävande moment i byggprocessen. Kraven på väderskydd ökar dessutom, speciellt när det gäller kommunala byggprojekt.

En bra och kostnadseffektiv lösning på denna utmaning är färdiga väggar i storelement som tillverkas inne i vår husfabrik i Terjärv. När vi levererar dem till byggplatsen återstår bara taket innan byggnaden är väderskyddad.

Teri-Hus tillverkar storelement till rad- och parhus, höghus, industrihallar och offentliga byggnader som daghem, skolor och serviceboenden. Vår styrka är flexibiliteten i kombination med vår gedigna erfarenhet. Vi kan specialplanera och tillverka de storelement ditt byggföretag behöver.

Hur ser samarbetet ut i praktiken?

Teri-Hus produktionschef Stefan Byskata förklarar processen utgående från en typisk kund, ett privat byggföretag som ska bygga radhus.

1. Hur ska byggnaden se ut?

När byggföretaget kontaktar oss räcker det egentligen med att de vet hur stora lägenheter de vill bygga. Ibland inleds samarbetet redan där. Vi vill gärna ha en tomtkarta direkt, så att vi ser vad som får plats på tomten och vilka regler som gäller. Ofta behöver vi räkna med utrymme för biltak, sophantering och tekniska utrymmen så det kan hända att det inte ryms så många lägenheter som byggföretaget först hade tänkt sig. Det händer också att byggföretag kontaktar oss med en helt färdig ritning eller färdigt bygglov och då kontrollerar vi bara att planen går att förverkliga och börjar planera element utgående från den.

2. Vem bygger vad?

Nästa steg är att komma överens om elementens färdighetsgrad och materialval. De flesta byggföretag vill ha färdigpanelade element med terassdörrar och terassfönster insatta, så att de får sitt byggprojekt väderskyddat så snabbt som möjligt. Det är egentligen bara yttertaket och entrédörren som saknas då men dessa går snabbt att få på plats. Under byggtiden används kanske en tillfällig entrédörr för att undvika repor. Nuförtiden sker det tyvärr en del stölder på byggplatser, och det bidrar också till att byggföretagen snabbt vill kunna låsa in verktyg och material.

3. När levereras elementen?

Normal leveranstid för elementen är 10-12 veckor efter kontrakt. I samband med leverans av just radhus erbjuder vi också inredningspaket enligt Easy-konceptet. Det innebär att vi beställer allt material som byggföretaget behöver för att färdigställa lägenheterna på insidan, och levererar det till byggplatsen. Vi märker att intresset för inredningspaketet ökar, byggföretagen  behöver inte sätta tid och resurser på att planera inredning, beräkna materialåtgång och göra beställningar.

 

Samarbetspartners

Jake Rakennus Bygg Oy  Ab Byggtjänst H-E Storlund Oy  WasaCon Kokkola Oy B.I. Klemets Ab Sievin Remontti

Ta kontakt

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier