Tips vid jämförelse av huspaket

Allt flera egnahemshusbyggare besluter att förverkliga sina husdrömmar med ett huspaket. Det finns många orsaker till detta. Framförallt är det relativt bekymmerslöst. Samtidigt är det ett tryggt sätt att bygga sitt hus på. Huspaket är framtidens hem vars uppbyggnad baseras på välgjorda, fabrikstillverkade element och välbeprövade konstruktionslösningar. Dessutom beviljar husfabriken garanti på elementen som de tillverkar.

Det allra svåraste är kanske att besluta sig för vilken av alla offerter man skall välja. Vi gick in för att lista några saker du bör uppmärksamma innan du gör det avgörande beslutet.

För att göra det lättare för dig som beställare, har vi gjort en detaljerad lista på vad som ingår i våra inredningsklara enplans-modeller. Där finns plats att jämföra olika hustillverkare och där får du tips på vad du som beställare kan fråga efter.

Ladda ner gratis PDF

Kvalitet

Genom att välja ett huspaket av god kvalitét får du ett hem som håller hela livet och bevarar sitt värde. Därför är det värt att satsa på husets kvalitét. Å andra sidan är just kvalitèt kanske det svåraste att urskilja bland offerterna, när du ska jämföra huspaketen. För det mesta är det många olika faktorer som påverkar kvalitéten. Den grundar sig exempelvis på valet av material som används och olika konstruktionslösningar, som du nödvändigtvis inte alls ser utanpå. Man kan alltid begära tilläggsuppgifter av husfabrikens representant, ifall det inte nämns i broschyrerna eller på webbsidan, vilka material och konstruktionstekniska lösningar som olika tillverkare använt sig av.

Till exempel när vi väljer material till huspaketets väggkonstruktion satsar vi på att använda oss av testat och välbeprövat material. Som värmeisoleringsmaterial använder vi inhemsk stenull, vilket är ett utmärkt material som värmeisolering och väldigt fuktbeständigt. Det är också ljuddämpande och dessutom är det ett icke brännbart material. Vindskyddsskivan är tillverkad fastare stenull med vindtät yta, men som ändå andas. På ytterväggens insida använder vi en ångspärrsfilm av högsta nordiska standard. Denna helhet bildar en välfungerande och hållbar väggkonstruktion.

Förutom valet av material, har vi även gjort betydande byggnadstekniska val, för att förbättra kvalitéten på våra huspaket. Till exempel levereras väggelementen skyddade med plast mot fukt och smuts och med färdigt monterade fönster, fönsterbleck samt smygar och foderbräden. Det är endast elementfogarnas brädfodring som kompletteras på byggplatsen. Det här garanterar täta element och samtidigt undviker man att eventuellt regn skadar elementen i samband med husmonteringen.

Formbarhet

Skräddarsytt

Huspaketets utseende är definitivt en av de faktorer som man uppmärksammar genast från början. Härmed påverkar det starkt också det slutliga valet av hus. En annan väl så viktig faktor är husets bottenplan. Det vill säga hur väl olika utrymmen och rumsdisponeringen svarar mot de behov du och din familj har. Ofta kan det vara så att husets utseende tilltalar kunden, men planlösningen är bristfällig eller tvärtom.

Bland våra Teri-Hus modeller hittar du lösningar som du kan anpassa enligt dina önskemål, både gällande utseende och bottenplan. Det bästa av allt är att du även kan planera ditt hem exakt som du vill ha det! Du kan fullständigt forma ditt hus själv tillsammans med Teri-Hus! Eftersom få av oss har erfarenhet av att planera hus, hjälper planerarna vid Teri-Hus dig, med att få ner dina tankar till en skiss och färdig ritning. Därefter förverkligar vår husfabrik dem till färdiga element och ett färdigt huspaket!

Företaget

När man granskar huspaketets kvalitét, formbarhet och andra praktiska faktorer i sammanhanget, är det en sak man inte får glömma att beakta. Nämligen företaget bakom huspaketet. Först och främst ska man försäkra sig om att företaget kan leverera de utlovade huspaketen i den form, och enligt den tidsplan, som man kommit överens om. Detta för att undvika otrevliga överraskningar i ett senare skede.

Teri-Hus är en pålitlig husleverantör och ett tryggt val av samarbetspartner för ditt husprojekt. Vårt solida familjeföretag i Terjärv, Österbotten, har verkat i över 40 års tid och är en del av Rani Plast koncernen.

För att försäkra oss om att slutresultatet blir precis vad vi lovat, monteras alla våra huspaket av våra egna yrkeskunniga montörer.

Jämförelse av huspaket

Kundservice

Eftersom det oftast är ett stort beslut och en lång process att bygga ett hem, vill vi ännu poängtera vikten av att företaget har en bra kundservice. Det är oerhört viktigt att samarbetet med husleverantören fungerar smidigt under hela projektet. Redan från första kontakten märker man hur kundservicen fungerar. Oftast avspeglar det  första intrycket på vilket sätt företaget bemöter sina kunder. Ett välfungerande företag strävar till att hitta den mest lämpliga lösningen för varje kund, i stället för att erbjuda ett antal färdigt genomtänkta standardsvar.

Vi på Teri-Hus vill göra byggandet av det egna hemmet så bekymmerslöst och smidigt som möjligt. Vi lyssnar på våra kunder och vill betjäna dem på deras modersmål. Hela vår proffsiga personal, inklusive försäljare och planerare, står till kundens förfogande.

Erfarenheter

Sist men absolut inte minst kan nämnas andra husbyggares erfarenheter. Den mest äkta responsen och realistiska bilden får man bäst genom bekanta, vilka köpt ett visst huspaket. Tyvärr finns inte alltid tillräckligt med dylika referenser att tillgå. Det leder ofta till att man söker svar från olika diskussionsforum, där man hittar en mångfald av åsikter. En van internetanvändare klarar av att filtrera bort de värsta bråkmakarna och reklammännen.

Vi på Teri-Hus har många nöjda kunder, som säkert rekommenderar våra huspaket också till andra, ifall tillfälle ges. Förutom möjligheten till helt skräddarsydda lösningar har vi fått positiv feedback speciellt för förhållandet mellan pris och kvalitét, samt vår utmärkta kundservice. Läs gärna bloggarna här på vår hemsida eller följ oss på Facebook för att ta del av våra kundfamiljers berättelser och annan info om byggande.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier