Andreas Nyman och Victoria Forsberg har valt att bygga ett stort hus i Småbönders i Österbotten. Paret ville ha en stor terass med flera pelare på husets framsida. Det naturliga valet blev att utgå från modellen Victoria, de valde nämligen att bygga ett Teri-hus, och tycker att husmodellen i två våningar passar perfekt åt familjen. Andreas ville utan tvekan delta i byggarbetet och eftersom de redan hade en tomt visste de ungefär vilken typ av hus de ville ha.

Paret tog ändå i ganska tidigt skede kontakt med olika husbolag och valde Teri-Hus. Alternativen hos Teri-Hus var mest anpassbara och Andreas kände till företaget eftersom han tidigare jobbat där. De kände att de kunde lita på att arbetet görs av professionella byggarbetare. De diskuterade tillsammans med husplaneraren vilka lösningar som var möjliga och på vilket sätt de skulle förverkligas, huset blev en skräddarsydd modell.

Grundarbetet på tomten påbörjades under våren 2012 och på hösten anlände huspaketet. Monteringen gick smärtfritt och byggarbetarna som var med och monterade upp elementen var erfarna proffs, väggarna monterades under en dag. Följande dag lyftes taket enkelt på plats med ett enda lyft, det var nämligen väl förberett på marken. Under den sista dagen monterades plåttaket och därmed var huset redan på tredje dagen färdigt för väder och vind.

Köket är stort med mycket bänkytor och en stor köksö med bänkskiva av sten, som är bra vid bakning. Hjälpköket är också stort och har mycket förvaringsutrymme, vilket är bra när man har tre barn med mycket kläder och skor! Hjälpköket har skild ytterdörr och till vardags används utrymmet som ingång. Till övervåningen, där bastu och duschutrymmen finns, kommer man via en ektrappa. Att ha dessa utrymmen på andra våningen gör att man har betydligt större utrymmen på markvåningen. Victoria och Andreas är nöjda med sitt husval.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier