Vekabacka – stort hus som tar lite plats

Vad ska du göra med en liten tomt, när du behöver ett stort hus? Ska du pruta på kvadratmetrarna och släppa dina drömmar? Absolut inte, det finns en lösning!Vekabacka är ett 1,5-planshus med ett diagonalt åstak som utvecklats tillsammans med HELST Arkitektur Ab. Här har du en möjlighet att bygga ett stort och rymligt hus på en förvånansvärt liten tomt. Du behöver inte nöja dig med färdiga lösningar, Vekabacka är en grundidé som kan vidareutvecklas enligt dina önskemål. Du har alltså full frihet att planera en helhet som motsvarar dina drömmar.


Vill du ha fönster från tak till golv? Inga problem. Behöver du ett fjärde sovrum nu, men hellre mer öppna ytor i ett senare skede när barnen flyttat ut? Det går att fixa. Drömmer du om ett modernt hus med raka linjer och karaktär, som ändå känns personligt? Då passar Vekabacka för dig.


“Vekabacka är ett unikt 1,5-planshus med ett diagonalt åstak och karaktäristiska fasaddetaljer. Huset är en kombination av modern arkitektur och österbottnisk husbyggartradition.”

Vilken tomt passar för Vekabacka?

Vekabacka gör det möjligt att bygga ett rymligt, till och med 150 kvadratmeter stort hus på en smal tomt. Det räcker med 600 m2 och då finns ännu tomtyta kvar för en egen trädgård med svängrum för stora och små. Vekabacka är en tomteffektiv lösning som passar utmärkt i stadsmiljö, där de lediga hustomterna ofta är små. 

Är du intresserad av Vekabacka?


“I Vekabacka har vi gjort en modern tolkning av den nordiska trähusarkitekturen. Det diagonala åstaket ger byggnaden en unik arkitektur, både in- och utvändigt.”
Rabbe Tiainen,
SAFA arkitekt, Helst architects

“Bottenplanen har har en halvöppen planlösning där vi lagt speciell fokus vid kontakten mellan rummen och en fungerande vardag.”

“Övre våningen har ett rymligt och ljust vardagsrum som vid behov kan delas till ett extra sovrum. Genom att placera trappan i hörnet skapas en ljus och trivsam kontakt mellan våningarna.”

Se alla bilder

TERI ARK – när standardlösningar inte räcker till


Alla vill inte ha standardlösningar eller standardiserade husmodeller. Är du ute efter mer skräddarsydda lösningar betyder det inte att du inte kan dra nytta av alla fördelar som ett huspaket innebär. Beställer du ett TeriARK-hus behöver du inte pruta på din vision, det är ett arkitektritat hus som kan byggas precis så som du vill ha det.

Väljer du att förverkliga ditt hem i form av ett TeriARK-huspaket kan du vara säker på att byggprojektet framskrider enligt tidtabell, och att överenskomna priser håller även om priserna på byggmaterial skulle variera. Eftersom huselementen byggs i en torr fabriksmiljö behöver du inte heller oroa dig för fuktproblem.

Läs mer om TeriARK

Kontakta oss

I Vekabacka har vi överfört arkitektens vision till ett huspaket, och nu söker vi en kund med tomt som vill göra huset till sitt. Kanske det är du? Lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Alla bilder


Är du intresserad av Vekabacka?

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier