I början av juni anlände andra skissen, en helt annorlunda planlösning än på den första skissen. Nu kändes det helt rätt! Lite finslipande att göra men i grunden kändes det bra. Direkt när skiss nr 2 anlänt så började mina tankar vandra vidare till inredning och Pinterest surfande – Det tog jag som ett tecken på att vi har hittat vår planlösning.

Offert utgående från skissen

Ganska snabbt så frågade vi efter en första offert på ett huspaket anpassat efter våra behov. Offerten anlände relativt snabbt och vi gjorde små ändringar. Men vi lämnade allt öppet ännu några dagar för att fundera.

Allt klart innan semestertiderna

Bygglovet hade vi planerat att skicka in först till hösten eftersom semestertiderna snabbt kom emot och det skulle bli så bråttom med att hinna få klart alla papper i tid. Men så plötsligt en måndag ringde vår kontaktperson från kommunen och frågade hur läget ser ut med våra ritningar. Av några olika anledningar så funderade han om det skulle vara möjligt att få in bygglovspappren innan semestertiderna och jag bestämde mig för att kolla med Teri-Hus hur läget såg ut. Döm om min förvåning när man från Teri-Hus lovade att få alla byggritningar klara inom 1 dygn. Även vår ansvariga mästare ställde upp på att hjälpa oss fylla i bygglovsblanketterna i tid. Det blev många samtal fram och tillbaka under dessa dagar.

Ansökan om bygglov

På några dagar hade vi alltså fått ihop alla bilagor och papper som behövdes till bygglovsansökan och den blev inlämnad i tid inför inkommande bygglovsmöte. Vi är oerhört tacksam för att Teri-Hus, vår byggmästare och att man från kommunens sida ställde upp för oss och ordnade allt så snabbt. Ett speciellt tack vill vi rikta till Teri-Hus för att vi fick alla ritningar som behövdes fastän vi ännu inte hade skrivit på något kontrakt!

Den 20.6.2017 blev vårt bygglov beviljat. Nu kunde vårt äventyr börja på riktigt!

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier