Inspiration för ditt drömhus / Berättelser om drömmer som blivit verkliga / Casa Blanca

Casa Blanca

I ett lugnt bostadsområde i Seinäjoki hittas ett vitt hus, som blev klart till valborg 2015. I huset bor två föräldrar, deras 6-åriga son, dotter på tre år, hunden Kerttu och kaninen Pirkko-Pekka. Husets namn, ”Casa Blanca”, är inspirerat  från familjens resor till Spanien.

casa blanca hero

Planeringen av huset påbörjades då vi fick vårt första barn. Vi gick på bostadsmässor och bläddrade i kataloger för att bekanta oss med olika slags hus. Dessutom besökte vi hus som var till salu. Då vår dotter föddes blev radhuslägenhet vi bodde i till slut för liten, och det blev aktuellt att bygga ett eget hus.

Noggrann planering

Vi planerade noggrant husmodellens alla detaljer under flera år, och anpassade den efter våra önskemål och behov. Varje dörr, fönster och de små detaljerna planerades i god tid innan byggprocessen påbörjades. Huset har öppna och praktiska utrymmen, vilket hör till husets unika egenskaper.

Husets läge har även en egen historia. Vi blev intresserade av en tomt i närheten, men den var inte till salu. Efter flera försök att köpa tomten, fick vi äntligen lov av staden. Detta besked, eller denna ”gåva”, fick vi strax innan jul och det togs emot med glädjetjut och lyckotårar.

Drömmarna blev sanna

Efter att tomten var köpt blev det aktuellt att hitta en husleverantör. Vi träffade flera representanter från olika husleverantörer, men i slutändan var beslutet enkelt att fatta. Vi hade hört mycket gott om Teri-hus, exempelvis hade en släkting också byggt ett sådant. På så sätt fick Teri-Hus uppgiften att bygga vårt drömhus.

Kvalitet och noggrannhet i arbetet, samt att husfabriken låg lokalt, var viktiga kriterier för oss. Dessutom ville vi ha vår egen husmodell som utgångsläge. Teri-Hus gav tydliga svar på våra frågor och höll sina löften. Huset levererades exakt kl. 7 i oktober 2014 som planerat.

Vi följde med själva byggprocessen från sidan och speciellt snickarens noggranna arbete imponerade på oss. Byggprocessen tog mycket på krafterna, men vi var ett stort stöd för varandra inom familjen.

Snyggt, ljust och hemtrevligt

För Casa Blancas inredning valde vi en stil vi verkligen gillade och huset fick en skandinavisk och modern inredning. Vi tog själva hand om att välja olika material. Det blev en blandning av grov betong, ek och mjukare korkmaterial. Inredningsfärgerna fick bli en fräscht blandning av vitt, grått och svart.

Badrummet fick en plats i husets lugnare del. Detta eftersom man då har tillgång till badrummet och bastun från bastukammaren, som även fungerar som gästrum. Vi valde att inte inreda badrumsavdelningen i svart och med glansiga ytor, utan istället fick det bli en hemtrevlig och jordnära stil med grå torrfura och stora matta plattor. Badrumsavdelningen kronas av en vit bastu ugn och bastulave av bräder i skärgårdsstil. Bastulaven gjordes av snickaren enligt fruns anvisningar.

Möblerna i vårt hem består av både design- och Ikeamöbler, för att åstadkomma vårt önskemål om en praktisk och hemtrevlig inredning. Kökets och vardagsrummets ena vägg består till största delen av fönster som ger naturlig belysning och öppnar upp till den stora terassen.

Detta hus är fyllt av liv och här är lätt att leva. I Casa Blanca har barnen utrymme att tryggt kunna leka och njuta av livet.

casa blanca
casa blanca
casa blanca

 

The post Casa Blanca appeared first on Teritalot.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier