Jag tänkte dela med mig av 3D-bilder av vårt blivande hem. Jag tycker att man från dessa får en bättre känsla av vilket hem som vi beställt. Det som ger huset den rätta känslan för oss de symmetriska fönstren, korta utskiften, de runda fönstren på vinden samt terrassen.

3D bild på hus
En fasad som syns då man kommer till tomten

Jag är mycket nöjd med slutresultatet på basen av vad jag ser från färdiga 3D-bilder samt från inspirationsbilder! Det blev absolut en utmaning vid planeringen av insidan beroende på de symmetriska fönstrens placering.
Det krävdes en hel del funderingar fram och tillbaka för att få en fungerande bottenplan men fönstren förblev symmetriska. Jag är oerhört nöjd med att vi lyckades med det! Det var nog med hjälp av Teri-Hus egna skickliga planerare som vi uppnådde detta slutresultat. De ritade tillsammans med oss tålmodigt en version efter en annan av huset. Det är annars mycket viktigt att huset kan ritas i lugn och ro i flera steg utan att man känner att planeringen borde redan var färdig! Planeringen är något av det viktigaste i hela projektet om inte viktigast.

inspiraatio_koti2inspiraatio_koti1Inspiraatio_koti8Inspiraatio_koti4Inspiraatio_koti3
Inspiraatio_koti16Inspiraatio_koti12Inspiraatio_koti5inspiraatio_koti19
Runda fönster medför lämpligt med charm, luftighet och lekfullhet.

Vi lämnade bort all onödig dekoration, vad som gäller det nya husets fasader, så att slutresultatet skulle vara enkelt och stilrent. Dessutom är det märkbart snabbare att bygga och underhålla, då det inte alls finns dekorationslister, balkong osv.
Självklart är det också en kostnadsfråga. Det går åt många arbetstimmar att bygga invecklade dekorationer och balkonger. Något enkelt blir det ändå på huset som runda fönster, tät spröjsning av en del fönstren och en fransk balkong i föräldrarnas sovrum. Terrassen som omringar huset lånades från en amerikansk villa, det är en användbar och vacker lösning!

Omaan rauhaan jäävä takapiha

lHåller du just nu på och planerar ett nytt hus? Ett bra sätt att skapa en god planeringsgrund är att aktivt kolla in ex. inspirationsbilder via Pinterest. Med hjälp av de tio bästa bilderna, kan du börja sätt ner dina drömmar till pappers. Det är kanske inte alltid så lätt att notera små detaljer som bl.a. längden på utskift, typer av dekorationslister, val av taklykta, form eller storlek på fönster etc. ändå påverkar dessa val slutresultatet.

För att uppnå en bra helhet och en väl genomtänkt design på ditt hem är det skäl att sitta ner tillsammans med en expert. Små detaljer, som tex för korta eller långa avstånd mellan fönster, kan i värsta fall förstöra utseendet på huset. En balanserad helhet förutsätter att alla olika delområden justeras i detalj. På vårt hus funderade vi på många olika fönsterstorlekar gällande husets främre fasad, före vi slog fast den rätta höjden. Inledningsvis hade vi planerat normalhöga fönster till övre våningen, det var något som inte stämde. Först kunde vi inte lokalisera problemet. När vi till slut ökade fönsterhöjden en aning föll allt på plats.

Som en bra ledtråd anser jag att man också ska tänka på de små detaljerna. De kan ha en överraskande stor betydelse för helheten.

Nu ser vid med spänning framåt och önskar lämpligt väder så att huset kan levereras enligt tidsplan. Det kittlar i magen och jag räknar dagarna, det återstår inte så många veckor till leveransdagen. En känsla som gör att jag ser fram emot att byggandet kommer igång!

XXX Jenni

The post 3d-bilder på huset Taika och tankar kring arkitekturen appeared first on Talosanomat.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier