Timmerbacka – högt i tak och stora fönster

Älskar du öppna ytor med ljuvlig takhöjd där dagsljuset väller in genom stora fönster, men har svårt att hitta sådana lösningar bland de färdiga modeller som husfabriker erbjuder? Sänk inte dina ambitioner, vi har en lösning där stora drömmar ryms in.I samarbete med HELST Arkitektur Ab har vi utvecklat Timmerbacka, ett helt unik öppen konstruktion utan stödbalkar där det är möjligt att skapa full takhöjd ända upp till nocken. Du behöver inte nöja dig med färdiga lösningar, Timmerbacka är en grundidé, som du har full frihet att utveckla till en helhet som passar dig.


Vill du ha ett vardagsrum med takhöjd upp till nocken, som badar i dagsljus? Går att fixa. Behöver du flera sovrum just nu, men i framtiden mer rum för dina egna hobbyer när små blivit stora och flyttat ut? Inga problem. Drömmer du om ett hem som är vackert oavsett från vilket håll du tittar? Då är Timmerbacka rätt för dig


Timmerbacka är ett unikt 1,5-planshus med generös rymd upp till taknocken. Husets arkitektur är ett möte mellan traditionellt husbyggande och modern minimalism.

Vilken tomt passar för Timmerbacka?

En av Timmerbackas fördelar är att huset passar på flera olika typer av tomter. Eftersom det finns rejäla fönster åt alla håll kan det placeras både gavelställt mot gatan och med långsidan mot gatan. Många andra husmodeller på marknaden har ofta en tydlig fram- och baksida, och då placeras husets vackra sida oftast inåt mot tomten och den “tråkigare” sidan av fasaden ut mot gatan. Timmerbacka är lika vackert från alla håll och ståtligt även för förbipasserande.

Är du intresserad av Timmerbacka?


“I Timmerbacka möts traditionellt husbyggande och modern minimalism. De enkla och stilrena detaljerna i trä och metall ger fasaden karaktär. Trädetaljerna i fönster och tak förmedlar en känsla av tidlöst och högklassigt hantverk.”
Rabbe Tiainen,
SAFA arkitekt, Helst architects

Går det ens att bygga sådana här hus?

Timmerbacka bjuder på innovativa lösningar som är ovanliga inom husproduktion. Aki Teirikangas, utvecklingschef på Teri-Hus, berättar hur det omöjliga har blivit verklighet.

“Till skillnad från många andra husmodeller är Timmerbacka vackert från alla håll. Huset har ingen given fram- och baksida.”

“Byggnadens enkla form framhäver arkitekturen: ett vardagsrum med rymd, tjusiga panoramafönster och en stark koppling mellan rum och terrass.”

“Öppet vardagsrum med full takhöjd och stora fönster.”

“I huset finns fyra sovrum, varav två enkelt kan användas på ett annat sätt när barnen flyttat ut. Det ena sovrummet kan till exempel bli ett bibliotek i anslutning till vardagsrummet. På övre våningen kan ett sovrum öppnas mot kök och vardagsrum med ett glasräcke.”

“Timmerbacka har planerats som ett bostadshus, men det går enkelt att omforma till en mindre och smalare sommarstuga.”

Se alla bilder

TeriARK – när standardlösningar inte räcker till


Alla vill inte ha standardlösningar eller standardiserade husmodeller. Är du ute efter mer skräddarsydda lösningar betyder det inte att du inte kan dra nytta av alla fördelar som ett huspaket innebär. Beställer du ett TeriARK-hus behöver du inte pruta på din vision, det är ett arkitektritat hus som kan byggas precis så som du vill ha det.

Väljer du att förverkliga ditt hem i form av ett TeriARK-huspaket kan du vara säker på att byggprojektet framskrider enligt tidtabell, och att överenskomna priser håller även om priserna på byggmaterial skulle variera. Eftersom huselementen byggs i en torr fabriksmiljö behöver du inte heller oroa dig för fuktproblem.

Läs mer om TeriARK

Kontakta oss

I Timmerbacka har vi överfört arkitektens vision till ett huspaket, och nu söker vi en kund med tomt som vill göra huset till sitt. Kanske det är du? Lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Alla bilder

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier