Vad är TERI ARK?

Teri-Hus fokuserar nu ännu mer på unika hus av hög kvalitet, för kunder som vill ha något helt eget. I TERI ARK samarbetar Teri-Hus med ett flertal arkitektbyråer för att ta fram unika, premium huskoncept som vi kan planera vidare med våra kunder. Vi överför arkitektens vision till ett huspaket, och söker nu kund med tomt som vill göra huset till sitt.
Vekabacka – ett stort hus som tar lite plats

 

Tillsammans med HELST Arkitekter Ab har Teri-Hus tagit fram ett premium huskoncept där det fortfarande finns möjlighet att sätta sin personliga prägel. Vekabacka är ett unikt 1,5-planshus med ett diagonalt åstak och karaktäristiska fasaddetaljer. Huset är en kombination av modern arkitektur och österbottnisk husbyggartradition. 

Många som bygger hus idag vill gärna bygga tomteffektivt, dvs få så mycket hus som möjligt och samtidigt ha kvar tomtyta för den egna trädgården. Därför har vi tagit fram Vekabacka koncepthus. Ett koncepthus är en första idé som vi tillsammans med kunden sedan vidareutvecklar utifrån deras behov.

 

TERI ARK  - Teri-Hus

Teri-Hus kommer inte att planera färdigt Vekabacka utan att ha en specifik kund i åtanke. Nu söker vi kund med tomt som ser potential i arkitektens idé. Vill du vara med och förverkliga ett unikt hus? Hör av dig till oss!

Jag är intresserad av att höra mer om TERI ARK!

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
TERI ARK huspaketets färdighetsgrad – Kombinera husfabrikens produktionseffektivtet med kostnadseffektiva partners lokalt

 

Det finns många fördelar med att beställa huspaket via husfabrik istället för att bygga huset helt på plats. Då husstommen tillverkas i fabrik i torra och tillverkningsoptimerade förhållanden förkortas projektets totala byggtid. Något de flesta uppskattar då byggprojekt i allmänhet kan blir utdragna.
En offert på huspaket från Teri-Hus är dessutom given med ett fast pris och det priset håller även om materialpriserna förändras. Det här ökar dina chanser att hålla byggprojektets budget. Redan innan projektet inleds har du en bättre uppfattning om totalbudgetens omfattning, eftersom en stor del av byggmaterial och byggarbete ändå ingår i huselementen.

Att bygga i Norden innebär stora risker för väder och vind samt snabba skiftningar i temperatur. Det lönar sig att minimera risken för att stommarna utsätts för fukt och regn innan huset är på plats och väderskyddat. Dessa risker kan minimeras då husstommen tillverkas som element i en fabrik och sedan monteras på plats på bara några dagar. Därmed minimerar du tiden som stommen är sårbar inför väderförhållanden och risken för fuktproblem som uppstått under byggtiden.

TERI ARK säljs som vattentakfärdigt monterat huspaket till hela Finland. Förutom stommonteringen som innebär att huset levereras elementfärdigt med ytterväggar och bärande mellanväggar samt takstolar monterade, ingår även färdigställandet av utsidan träfärdigt (eventuell pergola levereras som lösmaterial) samt montering av takläkt och vattentakets ytmaterial med eventuella tillbehör.

Därefter lönar det sig att anlita lokala partners som kan hjälpa till med slutliga färdigställandet av huset. Det har visat sig vara smart att använda lokala företag istället för att husfabriken sänder ett team som färdigställer huset, inte minst kostnadsmässigt då ett team som kommer från annan ort ska ha dagtraktamenten, boende och km-ersättning. I ett antal försäljningsområden i Finland erbjuder våra försäljare dessutom helhetspaket, med huspaket från Teri-Hus och slutligt färdigställande med lokala partners. Dessa områden är Jakobstadsregionen, Karleby, Vasaregionen inkl. Sydösterbotten, Seinäjoki med omnejd, Pargas och Västra Nyland samt Helsingfors.

TERI ARK  - Teri-Hus

Beställ huselement till ditt eget arkitektritade hus!

Planerar du ett arkitektritat hus? Beställ huselement utifrån din unika husplanering, det gör många av våra kunder. Med den här lösningen slipper du spira upp det arkitektritade huset på plats i väder och vind, du förkortar byggtiden och håller bättre koll på kostnaderna eftersom du köper husets konstruktioner med fast offert. Den här typen av projekt passar Teri-Hus perfekt, och ger mervärde till våra kunder.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier