Inspiration för ditt drömhus / Berättelser om drömmer som blivit verkliga / Bygger radhus med element från Teri-Hus

Bygger radhus med element från Teri-Hus

Byggarna fick tidsbrist och behövde mer arbetskraft. I stället för att anställa valde byggföretaget JRT Bygg att anlita Teri Hus för att leverera huselement till sitt radhusprojekt i Larsmo. Samarbetet gick smidigt och radhuset fylldes direkt. Följande radhusprojekt blir klart i oktober 2019.

Byggarna fick tidsbrist och behövde mer arbetskraft. I stället för att anställa valde byggföretaget JRT Bygg att anlita Teri Hus för att leverera huselement till sitt radhusprojekt i Larsmo. Samarbetet gick smidigt och radhuset fylldes direkt. Följande radhusprojekt blir klart i oktober 2019.

När yrkeskunniga byggare väljer samarbetspartner för byggprojekt så vet de exakt vad de vill ha. JRT Bygg hade ritat upp sitt första radhusprojekt på Granitvägen 3 i Larsmo, och sökte en samarbetspartner som kunde leverera huselement.

– Det var inte bara priset som gjorde att vi valde Teri-Hus. De var redo att bygga enligt våra ritningar, andra husleverantörer ville hellre använda sina egna modeller. Dessutom kunde Teri-Hus erbjuda en högre färdighetsgrad på elementen, säger Robert Olsen, som är en av fyra delägare i JRT Bygg.

Det första radhusprojektet på Granitvägen 3 på Hannula detaljplaneområde färdigställdes hösten 2018. Det består av 12 lägenheter i tre radhus. Alla lägenheter är 73 kvadratmeter stora med kök, badrum, bastu och två sovrum. Till alla lägenheter hör också biltak och varmt förråd.

– Vi har fått önskemål om mindre lägenheter på 60 kvadratmeter, men faktum är att en mindre lägenhet kostar nästan lika mycket som 73 kvadratmeter, säger Robert.

– Kunderna är väldigt prismedvetna och den här lägenhetstypen har visat sig vara en billig och bra variant som passar många, säger Jonas Olsen som också är delägare.

Efterfrågan på bostäderna i det första radhuset var stor och därför sparkade JRT Bygg igång ett motsvarande radhusprojekt på samma område våren 2019. Nu byggs 11 lägenheter i tre radhus, och för tillfället jobbar byggarna med inredningen. Bara två av lägenheterna är osålda några veckor innan inflyttning.

– Hälften av lägenheterna säljer vi halvfärdiga. Här i trakten är det många som kan och vill bygga en del själva. Materialet får de levererat till dörren, så det går smidigt, säger Robert Olsen.

Småbarnsfamiljerna verkar åtminstone ha hittat till radhusområdet för här finns sandlåda, babygunga och en och annan barnvagn. En äldre man är ute på hundpromenad och viker in till bygget för att ta sig en titt.

– Hit ska jag flytta så fort det blir klart, säger han glatt och pekar på en av lägenheterna. Du ska skriva att de är duktiga de här byggarna, säger han och går sedan iväg med sin lilla svarta pudel.

JRT Bygg sysslar med både nyproduktion av hus och hallar samt renovering. De senaste tre åren har företaget haft fullt upp hemma i Larsmo, och det ser ut att finnas jobb även framöver. Förutom de fyra delägarna har JRT Bygg två anställda.

– Ja, och så brukar vi ju skämta och säga att vi har husfabriken i Terjärv, säger delägare Jonas Olsen.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier