Inspiration för ditt drömhus / Berättelser om drömmer som blivit verkliga / Kuusinens hem

Kuusinens hem

Kuusinens hem hittas tio kilometer från Björneborgs centrum, i Södermark. Huset är ett tvåvåningshus i New England-stil och blev klart 2014.

kuusisten koti hero

Ett hem för en familj

Huset fick sin början 2013 då det var dags att bygga ett eget hem efter att ha bildat familj. Syftet var att få ett hus där barnen har sina rötter och kan växa upp. I Södermark hittade vi snabbt flera tomter som var av intresse. Slutligen valdes en 1400 m² tomt vars södra sida begränsades av en gata och vars norra sida är belägen intill en park.

Förverkligande av en dröm

Visionen av ett hus med New England-stil hade formats redan då vi besökte bostadsmässan i Karleby. Efter att ha konkurrensutsatt vårt projekt beslöt vi oss för Teri-Hus. Att företaget var professionellt, tillförlitligt och flexibelt påverkade vårt beslut om vilken hustillverkare de valde. Samarbetet fungerade problemfritt och raskt. Kontraktet med Teri-Hus gjorde vi i juni och redan i september påbörjades arbetet på tomten.

Grundarbetena skötte vi själva i oktober och november, under vilken tid vi också flyttade till en temporär bostad. Garaget byggdes under vintern och i mars levererades huset. Teri-Hus levererade huset färdigt i väderskyddat skick, och själva monteringen tog en vecka. Speciellt tacksamma var vi för monterarnas expertis och förståelse för vår budget.

Efter monteringen började vårt arbete igen och projektet fortsatte med golv- och takarbeten. Det låter som en krävande situation att arbeta, sköta små barn, upprätthålla ett förhållande och dessutom bygga ett hus – allting på samma gång. Till och med verktygen blev stulna, vilket påerkade projektets tidtabell. Efter allt detta arbete kändes det otroligt för oss att få flytta in i ett så nytt och fint hem.

Samhörighet, naturens lugn och volter

Vårt hem ser ut och känns som vi som bor där. Här har alla i familjen lätt att vara och vi skulle inte vara den samma på något annat ställe. Projektet påverkade positivt på vårt parförhållande och visade barnen hur samhörighet skapas. Vårt eget hem är ett ställe där man kan hoppa volter på trampolinen, eller ta det lugnt och njuta av att vara nära naturen. Vårt hem är ett bevis på att man kan nå sina drömmar ifall man väljer att följa dem.

Kuusinens hem
Kuusinens hem
Kuusinens hem

 

The post Kuusinens hem appeared first on Teritalot.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Beställ nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Följ oss i sociala medier