Inspiration för ditt drömhus / Berättelser om drömmer som blivit verkliga / Mansarddröm på Landsbygden

Mansarddröm på Landsbygden

I byn Tavola, i Egentliga Finlands Halikko, hittas ett Teri-hus av modellen Matilda, byggt i februari 2010. I det 192 m² stora huset bor föräldrarna med en efterlängtad dotter, som även fick namnet Matilda ett år efter att huset blev färdigt. Tomtens namn är Tildankulma.

mansardiunelma-maalla-hero

Husbygge nästan av en slump

Vi hade ursprungligen tänkt köpa ett färdigt hus eller större lägenhet, men under en cykeltur hittade vi en hektar stor tomt som var till salu. Både vädersträcken och platsen på tomten väckte intresse, och snart hade vi lämnat ett bud och det blev aktuellt att planera vårt drömhus. På det glesbebyggda området fanns det inte begränsningar på husets storlek eller modell, och därmed föddes en vision om ett hus med mansardtak.

Från plan till verkställande

Efter att ha bett om offerter från olika hustillverkare, bestämde vi oss för att välja Teri-Hus. Orsaken till detta var att Teri-Hus representant orkade gå noggrannare igenom vårt bottenplan och våra förändringar till denna. Dessutom påverkade husets romantiska, dock inte för prydliga, utseende och pris beslutet.

Byggprojektet tog åtta månader och blev klart som planerat, mycket tack vare timmermännens och arbetarnas professionella arbete. Det osade dock ibland bland timmermännen med alla girar men i slutändan berömde även de huset och konstaterade att det var det finaste hus de hade varit med och byggt. Den stora terrassen och balkongen byggdes i -25 °C, men eftersom den andre timmermannen var från Lappland tycktes den temperaturen vara lämplig för dem att bygga hus i.

Lugna landsbygden

Mansarddröm på Landsbygden är ett traditionellt hus på landsbygden med en modern och harmonisk inredning. Huset är beläget på ett fint ställe med utsikt över en å och ängar. Tomten ramas in av en granhäck av 800 planterade granar. Trots häcken besöker rävar och vitsvanshjortar ofta bakgården för att äta. Att bakgården fungerar både som en lekplats och ett zoo är något vår dotter uppskattar speciellt mycket.

Vårt hus är ett hem där man kan ta det lugnt, och där hela familjen njuter av att vara. Huset valdes också nyligen till Finlands vackraste Teri-hus!

landsbygdens idyll
landsbygdens idyll
landsbygdens idyll

The post Mansarddröm på Landsbygden appeared first on Teritalot.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier