Inspiration för ditt drömhus / Berättelser om drömmer som blivit verkliga / Idyllen på landsbygden

Idyllen på landsbygden

Huset ”Landsbygdens Idyll” finns i Norrby i Kronoby. Huset, som blev klart 2013 och är 178 m², är ett av Teri-Hus egna modeller; modellen Matilda. Då byggprojektet började var det två som skulle flytta in och de firade sitt bröllop samma sommar. Då byggprocessen fortskred blev de fyra men idag bor där en familj på fem personer. Alla i  familjen har varit med om att bygga huset och fylla det med minnen och samhörighet som nästan går att känna då man stiger in i huset.

landsbygdens idyll hero

Planerat och byggt med åtanke

Efter generationsväxlingen av jordbruket fick vi idén att bygga Landsbygdens Idyll i närheten av gårdscentret. Byggarbetet började sakta men säkert 2010 och det sista på listan var trädgårdsarbetet, som påbörjades hösten 2015.

Det som gör detta hus unikt är att vi byggde huset själva från början till slut. Projektet tog sin tid men vi skulle inte byta bort en enda dag. Genom att fortskrida med projektet i lugn takt kunde vi ändra våra beslut och leva in oss i miljön och själva huset. Slutresultatet blev alltså ett hus som är annorlunda än om huset skulle ha blivit byggt på ett år. På samma sätt tänker vi arbeta med trädgården, och helhetsbilden bör vara klar innan själva trädgårdsarbetet börjar.

Kvalitet och lokalt

Vi valde Teri-Hus eftersom företaget var bekant, lokalt och känt för sin höga kvalitet och goda kundservice. Genast i början fick vi värdefull information och noggrann hjälp med vårt hus av Teri-Hus representanten, och husmodellen valdes relativt snabbt. Att välja Teri-Hus kändes extra betydelsefullt för oss eftersom frun har rötter i Terjärv.

Noggrant planerad bekvämlighet

Alla detaljer i Landsbygdens Idyll valdes omsorgsfullt. Speciellt trivseln både i och utanför huset var viktig under planeringsprocessen. Blåbärsskogen, intill liggande åkrar och fågelsången som hörs på terrassen, gör att huset ser idyllisk ut och skapar en annorlunda stämning. Dessutom har flera av skogens djur besökt gården.

Det stilrena huset passar bra in i omgivningen och den blågråa färgen får olika nyanser beroende på väder och årstid. Inredningen är anpassad efter våra preferenser och barnen har själva fått påverka hur deras rum ska se ut. Det viktigaste är att så väl barn som vuxna trivs i huset med dess hemtrevliga inredning och varma färger.

landsbygdens idyll
landsbygdens idyll
landsbygdens idyll

 

The post Landsbygdens idyll appeared first on Teritalot.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier