4.5.2017 var ingen vanlig dag – detta är dagen vi blev tomtägare eller rättare sagt vi skrev på köpebrevet.

Naturen nära runtomkring

Det kändes otroligt häftigt att efter påskrivningen av köpebrevet besöka tomten och inse att detta verkligen blir vårt nu. Vårt nya hem med möjlighet till sjöutsikt, Heimsjön en av de vackraste sjöar. Naturen nära runtomkring, inte en enda granne i sikte men ändå knappt 1,5km till Terjärv centrum. Vilken lyx.

Granklubben

Känns väldigt värdefullt att ha möjlighet att flytta hit, till Granklubben. Inom ca 500 m radie finns min mormor och min morbror med familj. Här nära Heimsjön har jag tillbringat otaliga timmar av min uppväxt, tänk att jag nu får chansen att låta min egen familj växa upp här. Att familjen Svartsjö får sätta sina rötter vid Granklubben intill Heimsjön. Fantastisk känsla.
Våra barn kommer också få det bra. Nära intill finns grannar med barn i samma ålder som Emilia. Två av mina systrar är inte heller långt borta. Samtidigt har både Rickard och jag nära till våra hemgårdar.

Infartsvägen till vårt kommande hus

Huset kommer ca 250m från stora vägen vilket känns som en otrolig trygghet, då vågar man ha barnen på utsidan och leka, utan fara för vägtrafiken. Tiden lär visa hur vintrarna kommer bli med en så lång väg att hålla öppen från snö. Men överlag tycker vi att vintrarna här i Finland har inneburit mycket mindre snö än tidigare och dessutom är det ganska få snömånader. Vi får ta en dag i gången på vinterhalvåret, tror nog vi klarar detta.

En annan faktor som speciellt jag kommer att få lära mig leva med är mörkret som kommer att omsluta oss under vinterhalvåret, inga vägbelysningar nära. Men kanske vi med tiden har råd att ordna egen vägbelysning utefter vår infartsväg. Det är väl en vanesak som även jag kan lära mig leva med.

Här kommer det att huggas, röjas och sen bli en del av vår infartsväg.

Vackra stora stenar

På åkerkanterna finns massvis med stora och små stenar. En del av stenarna bildar någon typ av mur. Detta får bli en del av vårt 30 års projektet att ordna upp. Såhär förfallet ser de ut idag. Men i framtiden ser vi otaliga möjligheter att få detta till en fin stenmur. Vackra stora stenar, vildväxta blommor, hallonbuskar och kanske en och annan smultronplanta.

Utsikt mot väster

Utsikt mot öster

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier