Välkommen till vår nya blogg där vi kommer att dela med oss av resan mot drömhuset.

Tina heter jag och är en lycklig fru och mamma till Emilia, en tös på 2år. Vi väntar tillökning 11/2017 och kommer då tillsammans med pappa Rickard att bli en 4 personers familj. Vi är hemma från Terjärv men har bott i Vasa från 2010–2016 pga. studier och arbete. Under tiden vi bodde i Vasa visste vi om att vi någon gång kommer flytta tillbaka till våra hemtrakter och bosätta oss där.

Nu var tiden inne

I december 2016 hittade vi en hyreslägenhet i Terjärv och flyttade tillbaka dit. Tanken på eget husbygge har alltid funnits. Men vi planerade att ta det lite lugnt till att börja med och se hur allting började flyta på. Det tog inte många månader innan husdrömmarna gjorde sig påminda och vi började allvarligt fundera på när det skulle vara rätt tidpunkt för oss att påbörja byggandet. Vi började hålla ögonen och öronen öppna för att hitta lediga tomter.

Tips om ledig tomt

En dag tipsade min syster Marika oss om en härlig åker nära Terjärv centrum. 18.2.2017 besökte jag den blivande tomten för första gången. Men av någon orsak var jag mest negativ efter besöket. Allt kändes så omvälvande. Tror det var tanken på allt arbete som husbygge för med sig som gjorde oss lite rädda.

Vi fortsatte att kolla runt på andra tomter, men hela tiden åkte tankarna tillbaka till åkern min syster tipsade om. Plötsligt kände vi att vi skall ge det en chans. Vi började förhandla om pris och planera hur huset skulle kunna placeras på den nästan 2ha stora åkern.

Flera besök till tomten

Besökte åkern tillsammans med min mamma. Emilia började rita upp hur huset skulle placeras.

Vi firade första maj där för att känna in tomten, njöt av vårsolen och hade picknick. Emilia hon sprang runt och lekte och var nöjd. Desto mera tid vi spenderade där och fantiserade om framtida huset desto säkrare blev vi – Detta kommer bli vårt blivande hem!

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier