Huset Talo-Taika har blivit monterat av proffs, vi har bara kunnat stå förundrade och beundra dessa mäns sätt att jobba. Jag och min man utnämnde Guy och Caj till gentlemän, samtidigt som de monterade svarade de tålmodigt och vänligt på alla våra amatörmässiga frågor. Jag ville absolut göra en blogg om dessa män som inte förde mycket väsen av sig men utan dem så skulle knappast huset Talo-Taika nått sin kroppås.

Guy bor i Teri-Hus hemby Terjärv och har redan 40 års erfarenhet av hus- montering. Jag skulle gissat att mannens ålder var drygt 50. Jag blev nog stum då jag fick höra att Guy som kliver galant på taket är en 62-åring. Även Karlebybon Caj har hunnit jobba redan över 10 års tid på Teri-Hus. De har vant sig med att vara på resande fot, i allmänhet är arbetsplatsen långt hemifrån.

Monteringen av Talo-Taika gick snabbt och enligt männen var det tack vare husets enkla konstruktion. Monteringen var mycket enkel att utföra, eftersom det var raka väggar utan balkonger och taket utan extra vinklar. Inte ens den höga höjden var något problem för dessa män, huvudsaken är att vara extra försiktig på höga tak. Männen konstaterade att de flesta olyckor sker nere på marken eller vid fall från lägre höjder, det blir en vana att jobba på hög höjd.

Husmontering är ett fysiskt tungt utomhusarbete, vilket kan vara fördelen med arbetet men också ett rent gissel. Under våren och sommaren kan man njuta av det vackra vädret men däremot den långa och mörka slaskperioden tar nog på krafterna. Det krävs rätt inställning då man mitt i snöslasket måste upp på taket men alla arbeten har sina dåliga och goda sidor.
Guy och Caj är vana med att jobba långa dagar. Enligt männen är friheten det bästa med arbetet. Det finns ingen användning för stämpelklockan, utan huvudsaken är att arbetet blir bra och noggrant gjort.

Guy har under årtionden kunnat följa med alla varianter av byggen. Teri-Hus som producerar unika personliga hus kan garantera att det nästan inte finns två helt identiska egnahemshus som blivit byggda under dessa årtionden.

Tidigare under början av år 2000 fanns ett skede då husen ofta var över 300 kvadratmeter, nu har man igen gått tillbaka till mera moderata storleksklasser.
Ändå har principerna vid monteringen inte alls ändrats. För att få hus av god kvalité, måste elementen vara raka och tätningarna mycket noggrant gjorda.
Teri-Hus har aldrig prutat på kvalitéten, vilket gör att monteringen löper smidigt.
Under de senaste 10 åren har också kundens beställning ändrat mycket i vad som gäller husets färdighetsgrad. I stället för att kunden tidigare beställde endast montering av stomme och takstolar, så beställer man oftast idag så att husets utsida blir nästan färdig. Guy berättar att det här har ändrat på arbetets art vilket innebär att vi nu tillbringar mera tid med ett husbygge än tidigare.

Förutom att byggnadsmontörens arbete är tungt så är det också farligt. Det krävande arbetet måste göras på hög höjd, trots att taket och elementen ibland är både våta och hala. Nuförtiden är byggnadsställningar lagstadgade vilket är till fördel för både husbyggaren och montören. Arbetet löper märkbart snabbare och tryggare från bra ställningar.

Dessa män trivs med sitt arbete trots att axlarna känns spända och snöslaskiga dagar kräver en hel del. Männen bekräftar att den bästa feedback för arbetet är nöjda kunder, då arbetet gjorts ordentligt kan vi lämna arbetsplatsen till byggaren med gott mod.

The post En presentation av proffsbyggarna appeared first on Talosanomat.

OBS! Dessa proffs är toppentyper, härifrån känns det gott att fortsätta med vårt hus Talo Taika på egen hand.

Hitta inspiration

Varför Teri-Hus?

Vill du ha tilläggsuppgifter eller en offert?

Se var du kan hitta en representant nära dig för att fråga mera!

Följ oss i sociala medier